Kültür Tuğlası

Kültür Tuğlası

Dekorasyon için kullanılan taşların yanı sıra duvarlarda önemli ve güzel görünmek için kültür tuğlası adı verilen dekoratif malzemelerde kullanılmaktadır. Kültür tuğlası doğal taşlarla benzeyen görünümleri ile özel olarak endüstriyel yöntemlerle yapılmış ürünlerdir. Dekoratif ürünler her ne kadar istenilen estetiğe sahip olsalar bile dekorasyonu yapacak kişilerin de uzman kişiler olmasına ve çalışılan firmanın da alanında uzman bir firma olmasına dikkat edilmesi gerekir. İster evlerde olsun ister iş yerlerinde olsun farklı dokularda ve pek çok renk seçeneği ile yapmak istediğiniz mekanın otantik, modern, güzel bir mimari yapı ile anılmasını istediğiniz her yerde gönül rahatlığıyla kültür tuğlası kullanabilirsiniz. Görüntüsü kadar kullanışlılığı ile de kültür tuğlası son zamanlarda kullanılan dekoratif duvar çeşitleri içerisinde en ön sıralarda yer almaktadır.

Siz de evleriniz ve iş yerlerinize dekoratif kültür, tuğlası dekoratif kültür taşları ve kültür tuğlası kullanarak mekanınızın daha otantik olmasını istiyorsanız dekoratif taş tuğla doğal taşlarını memnuniyetle kullanabilirsiniz.

Dekoratif Tuğla Kaplaması ile uygulama yapmak için sizlere birkaç fikir sunuyoruz.

Kültür Tuğlası Nedir?

Kültür tuğlası oluşturulan mekanların iç ya da dış dekorlarında kullanılan mimari açıdan çok şık ve doğal görünmesini sağlayan taş yapılarda kullanılan malzemeye denilmektedir. Bu taşlar eski zamanlardan günümüze kadar daima tercih edilen bir dekor malzemesi olarak kullanılmıştır ve kullanılmaya devam edilmektedir.

Dekoratif taş tuğla ile dizayn etmek istediğiniz iç ve de dış mekanlar hem daha otantik, hem daha doğal hem de daha orijinal gözükmektedir. Böylelikle mimari tercihinizle farklılık yaratabilirsiniz. Dekoratif taş tuğla sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Dekoratif Kültür Tuğla Neden Çok Tercih Edilir?

Hafifliği, aşınmalara karşı dayanıklılığı, dış etkenlere karşı sıfır kuruma ve büzülmesi, iklim değişikliklerine karşı dayanıklılığı, yüksek kalitesi, kalıcılığı ve benzeri artı avantajları ile sıklıkla tercih edilen dekoratif kültür tuğlası kullanılan ortamlara işte bu dedirtecek kadar güzel bir şıklık katmaktadır. Hafifliği, aşınmalara karşı dayanıklılığı, dış etkenlere karşı sıfır kuruma ve büzülmesi, iklim değişikliklerine karşı dayanıklılığı, yüksek kalitesi, kalıcılığı ve benzeri artı avantajları ile sıklıkla tercih edilen dekoratif kültür tuğlası kullanılan ortamlara işte bu dedirtecek kadar güzel bir şıklık katmaktadır.

Kültür Tuğlası Neden Tercih Edilir?

Kültür tuğlası yüksek mukavemeti sayesinde ürünlerde kuruma ve büzülme olmamaktadır. Aşınma direnci sayesinde dış etkenlerden dolayı oluşan darbelere karşı dayanıklı olduğu için aşınma oluşmamaktadır. Yüksek kaliteli, kalıcı, solmaz inorganik pigmentler kullanılarak daha dayanıklı yapılmıştır. Hafif olması sebebiyle kullanılan duvarlarda ağırlık oluşturmayarak yük bindirmemektedir. Su geçirmez ve donmaya karşı dayanıklıdır.

Dekoratif taş tuğla yukarıda saydığımız avantajlardan dolayı günümüzde pek çok mekanda dekor amaçlı kullanımda tercih edilenler arasında ilk sırada yer almaktadır. Dekoratif taş tuğla sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Kültür Tuğlası Kullanım Alanları

Dekorasyonun vazgeçilmezi haline gelen kültür tuğlaları pek çok farklı renk ve çeşitte sunuluyor. Doku farklılıkları doğal görünümler renk gerçeklikleri ve bir çok tasarıma uygun modellerimizle alanında uzman ekibimiz aracılığı ile yapılan seçimler doğrultusunda mekanlara farklı bir hava katması sağlanıyor. Balkonlar, teraslar, cafe ve restoranlar, şömineler, villalar, hoteller, dış cepheler, odalar ve salon kısımlarında belirlenen bir duvar üzerinde de oldukça şık ve modern bir hava sağlanıyor.

Kullanım alanları açısından zengin bir ürün olan kaplama tuğlaları ürün çeşitliliği nedeniyle her mekanda kullanıma olanak sunuyor. Tüm Türkiye’de mimari tasarımlarınız da sizde Sayan stone kalitesi ile buluşabilir, çözüm ortağınız için projelerinizde ürünlerimizi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 Kültür Tuğlası Fiyatları 

Konutlarda, eğlence parklarında, bahçelerde, dış duvar dekorasyonlarında, kafelerde, iş yerlerinde rahatlıkla kullanılabilen kültür tuğlası doğal taşlara göre yüksek yoğunluklu, daha hafif, kolay montajlı, su geçirmez özellikleri ile çoğunlukla tercih edilmektedir. Kültür tuğlası fiyatları tuğlanın kaplanacağı duvarın büyüklüğüne ya da kaplanacak olan tuğlanın kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Dekoratif taş tuğla sitesinden uygun fiyatlı ürünlere sahip olabilirsiniz.

Tuğla Kaplama Nedir?

Genel olarak yapıların dış cephesinde kullanılan tuğla kaplama , estetik açıdan bir zenginlik kazandırma amacı ile kullanılmaktadır. Dekoratif olarak da şık ve modern bir görüntü elde etmeyi sağlar. Binaların bütününde kullanıldığı gibi kısmen de kullanılabilmektedir. Uzun ömürlü olarak bilinentuğla kaplama , inşaat sektöründe en fazla tercih edilen yapı malzemesi olmasına katkıda bulunmaktadır. Kullanışlı kolay uygulanır olması, hafifliği ve fiyatlarından ötürü sık kullanılan ürünler arasında yer almaktadır.

Gelişen teknoloji ile birlikte bu ve buna benzer uygulamaların gelişmesi pratik bir hal almıştır. Renk, boyut ve tip gibi seçeneklerin fazla olmasından dolayı da avantajlar getirmektedir. Yalıtım konusunda da ciddi etkisi bulunan tuğla kaplama , artı bir maliyet olmadan yalıtım sorununu çözmektedir. Renk olarak bir çok çeşide sahip kaplama tuğla, farklı ebat ve şekil seçenekleri de bulunan bir malzemedir. Dış cephede kullanılma oranı daha fazla iken iç mekanda da kullanılmaktadır.

İmalatçıdan kültür tuğlası m2 fiyatları ve modelleri en uygun fiyatlarla 300tl Hemen Ara…

Dekoratif Antik Tuğla : Sayan Stone doğal tuğlalara oranla yarı yarıya hafif olması, düşük maliyeti, kolay uygulanabilmesi, yıllar sonra bile bakım gerektirmemesi, solmayan renkleri ve ısı yalıtım özelliğiyle iç ve dış mekanlarda, evlerde, işyerlerinde, şömine ve bacalar gibi pek çok alanda tercih edilmektedir. 1 m2 ağırlığı 20 – 25 kg arasındadır. İçerisindeki Pomza(bims) kumu sayesinde ses ve ısı yalıtımı sağlar. Yanıcı ve parlayıcı değildir. İnsan sağlığına zararlı hiçbir yan etkisi yoktur. İçerisindeki yüksek dayanımlı çimento sayesinde, taşın genelinde ve yüzeyinde yeterli bir dayanım sağlar. Dış etkilere dayanıklıdır. Üretilen taşların kalınlıkları dokuya göre 1 – 2.5 cm arasında dır. Buda uygulanacak mekanda gereksiz kayıplarını ortadan kaldırır. Her model için özel olarak tasarlanmış köşe taşları vardır.

Dekoratif Tuğla Uygulaması Nasıl Yapılır ?

  • Yukarıdaki esaslara göre yüzey hazırlanır.
  • Yapıştırıcı malzeme kullanım koşullarına uygun olarak hazırlanır.
  • Yapıştırıcı, yüzeye 8 – 10 mm taraklı mala ile uygulanır.
  • El Yapımı tuğla arka yüzüne bir miktar özel Trend Taş Dünyası Stone Flex Tuğla Yapıştırıcısı sürülerek metal çıta, ip, plastik derz artısı ya da kama yardımı ile 1 cm derzli olarak yüzeye düzgünce yapıştırılır.
  • Örüm işlemi yapılırken, yatay ve düşey derzlerin terazide ve şakülünde olmalarına özen gösterilir.
  • Yapıştırıcı kuruduktan sonra ( 24 saat ) çıtalar alınmalı ve derz dolgusuna geçilmelidir.
  • El Yapımı tuğlaları için kullanılacak olan derz, özel Trend Taş Dünyası Flex Derz Dolgusu tercih edilerek, minimum 10 mm genişlikte uygulanabilmektedir.
  • Derz dolgusu, derz tabancası yardımıyla tuğla yüzeyine bulaştırılmadan uygulanmalıdır.
  • Derz dolgusu, ele yapışmayacak kadar kuruyunca derz malası yardımıyla şekillendirilmelidir.

Uygulama Yapılıcak Yüzey Nasıl Hazırlanır ?

  • Dekoratif Kültür Tuğlası , betonarme perde, kolon, kiriş, delikli tuğla, dolgu tuğla, gaz beton, kaba sıva gibi rijit bir yüzeye sahip ve stabil yapılı tüm yüzeylerin üzerine uygulanabilir. Yüzeyde boya, yalıtım malzemesi artıkları, çapak ve harç kırıntıları, yağ, toz, iyi yapışmamış taşıyıcı olmayan sıva tabakaları v.b. yapışmayı engelleyici kaplamalar varsa kaldırılmalıdır. Daha büyük pürüzlü yüzeylerde ise kaplamalar kazınmalı, bu mümkün değilse yeniden sıvanarak düzeltilmelidir. Alçıpan bölme duvarların eklerinin derz bandı veya komple fileli sıvanlaması gerekmektedir.
  • Uygulama yapılacak duvar rutubetli ise, duvar gövde ve yüzeyleri mutlaka kurutulmalıdır.

Dekoratif Kültür Tuğlası, Uygulamada Usta’nın Kullanması Gereken Aletler ?

  • Mala, derz malası, Çirpi İpi veya metal çıta, derz artısı, derz poşeti veya pompası , spiral makinesi, harç teknesi ve el arabası.

Derz Uygulama Seçenekleri

  • Tuğla yüzeyine malzeme bulaştığında, bulaşan malzemelerin kuruması beklenmeli ve kuruduktan sonra plastik sert bir fırça veya tel fırçası ile temizlenmelidir.
  • Çok kirli yüzeyler için özel bileşimli Trend Taş Dünyası Yüzey Temizleyicisi kullanılmalıdır.
  • Uygulamadan sonra tuğla yüzeyine boya, vernik, sirke, tuz ruhu v. b. malzemeler sürülmemelidir.
  • Dekoratif Kültür Tuğla uygulamalarında tavsiye edilen sertifikalı usta ekipleriyle çalışılmalıdır.

Dekoratif Tuğla’da Uygulama Boyunca Duvarların Korunması

  • Dekoratif kültür tuğlalar uygulama sırasında ve uygulamanın bitirilmesinden itibaren özellikle ilk gün yapıştırıcı mukavemetini kazanıncaya kadar dış hava şartlarından (yağmur suyu, inşaat atık suyu v.b. nem, sulardan, dondan ve aşırı güneşten) korunmalıdır. Bunun için uygulamanın üzerine, kültür tuğla ile arasında boşluk kalacak şekilde naylon ve branda türü örtüler örtülmelidir.

Dekoratif Kültür Tuğla’da Hava Koşulları, Diğer Hususlar ve Temizlik

  • +4º nin altında Dekoratif tuğla uygulaması yapılmamalıdır.
  • Kış aylarında yapılacak olan uygulamalarda özellikle don olayına maruz kalan bölgelerde, yapıştırıcı kuruma süresi daha uzun olacağından derz dolgu uygulama işlemi 1-2 gün sonra başlanmalıdır. Bu esnada derz araları açık kalacağından, kaplama uygulaması yapılan yüzey; yağmur, kar ve su birikmesini önlemek için naylon veya branda türü örtüler kullanarak açık yüzey korunmalıdır.
  • Sıcak havalarda yapılacak uygulamalarda, tuğlalar yapıştırıcının suyunu çekip, mukavemeti azaltacağı için kaplama yapılacak tuğlalar nemlendirilmelidir. (Bunun için tuğlaları kullanımdan hemen önce temiz su dolu bir kovaya batırıp çıkartmak yeterli olacaktır.)
  • Fırınlama esnasında, toprağın yapısından dolayı tuğlalarda ton farklılıkları görülebilir. Bu nedenle, dekoratif tuğla uygulama sırasında bu ton farklılıklarını engelleyebilmek için farklı paketlerden kaplama tuğla alınıp, harmanlama yapılarak uygulama yapılmalıdır.
  • Uygulama sırasında yapıştırma harcının ve dolgu malzemesinin tuğla yüzeyine bulaştırılmamasına özen gösterilmelidir.

Dekoratif Kültür Taşları

Dekoratif Kültür Taşları
Dekoratif Kültür Taşları

Dekoratif kültür taşları dekorasyon ve mimari görünüm amaçları doğrultusunda kullanılan taş kaplama, iç mekanlar için uygulanmaktadır. Tamamen doğal taşlardan üretildiği gibi farklı renk pigmentlerine sahip olmaktadır. Son derece hafif olan Dekoratif Kültür Taşları için yüzey hazırlıkları yapılmaktadır. Dekorlarda doğallığı korumak isteyenler, Dekoratif Kültür Taşları modellerimizin hepsini resmi sitemizden inceleyebilir, müşteri temsilcilerimiz aracılığıyla en doğru bilgilere kolaylıkla erişilebilmektedir. Bununla birlikte daha doğal bir hava sunulması açısından Taş Kaplamaları tercih edilebilmektedir.

Dekoratif Kültür Taşları Aradığınız taş kaplama dokusuna daha hızlı ulaşabilmenizi sağlamak amacıyla dekoratif taş kaplama ürünlerimizi benzer dokulara göre 5 ayrı grupta topladık. Bu 5 ayrı dekoratif taş grubunda yer alan 28 farklı dokuda birbirinden farklı tam 138 çeşit ürün bulacaksınız. İlgilendiğiniz taş dokusu görseline tıklayarak o ürün hakkında detaylı bilgi ve uygulama görselleri sayfasına erişebilirsiniz.
Dekoratif Kültür TaşıTaş Kaplama m2 Fiyatları – Üreticiden En Uygun Fiyat Garantisi. %100 Orjinal Doğal Görünümlü Yüksek Kaliteli Dekoratif Kültür Taşı Modelleri.

Dekoratif taş, kültür taşıtaş kaplama, duvar taşı olarakta bilinen doğal taş görünümlü duvar kaplama ürünleri uygulama yapılan mekanda doğal ve estetik bir atmoster oluşturmaktadır. Dış cephe taş kaplama ve iç mekan taş kaplama uygulamalarında kullanılabilmektedir. Farklı model ve renk seçenekleri ile dekoratif kültür taşları duvarlarınızı şekillendiriyor.